Symposium

NEDS 2019. Thema: Integrale Veiligheid

De NIDV Exhibition Defence and Security (NEDS) 2019 is hét grootste exclusieve evenement van de Defensie- en Veiligheidsindustrie (DVI) in de Benelux. De NEDS vindt dit jaar plaats op 28 november, wederom in Ahoy Rotterdam. Het jaarlijkse evenement van de NIDV wordt voor de 31ste keer georganiseerd en staat bekend als dé plek waar industrie en de overheid elkaar vinden. Ruim 2.500 bezoekers van Defensie, overheid, industrie en internationale vertegenwoordigers komen er samen om te netwerken en nieuwe contacten op te doen.

NEDS is de plek waar alle relevante spelers van de DVI op een plek samen komen.”

Expositie en beurs

Net als voorgaande jaren is er volop ruimte voor bedrijven om zichzelf met producten of diensten te presenteren aan de bezoekers op de beursvloer. Daarnaast zal er wederom een indrukwekkend centraal programma zijn met keynote speeches en hoogwaardigheidsbekleders. Bezoekers kunnen zich inhoudelijk verdiepen tijdens de vier deelsessies in het middagprogramma. Ruim 100 standhouders, van internationale OEM’s tot MKB en van start-up’s tot traditionele toeleveranciers zijn aanwezig om hun innovaties, ontwikkelingen en de nieuwste technologische toepassingen te demonstreren.

Integrale veiligheid

De 31e editie van NEDS staat in het teken van integrale veiligheid. De veiligheid in binnen- en buitenland staat steeds verder onder druk. Veiligheidsvraagstukken worden complexer en internationaler en vragen om een steeds verder geïntegreerde aanpak. De Nederlandse aanpak van publieke veiligheid moet dus integraal zijn en in staat om effectief de problemen in binnen- en buitenland aan te pakken. Het is daarom essentieel dat alle stakeholders, zowel binnen als buiten de overheid samenwerken aan de collectieve veiligheid, waar ook ter wereld.

Deze samenwerking is de afgelopen jaren al enorm gegroeid. De krijgsmachtdelen, Politie en Brandweer zijn allang geen eilandjes meer en werken in toenemende mate samen. De defensie- en veiligheidsindustrie van Nederland, waartoe ook de kennisinstellingen behoren, levert bij die samenwerking een onmiskenbare bijdrage. Tot de Nederlandse bedrijven behoren grote eindproducenten, MKB’ers, start-ups en scale-ups en familiebedrijven. Die samenwerking op het gebied van publieke veiligheid wordt binnen en buiten Nederland geroemd en staat bekend als de Gouden Driehoek. De integrale aanpak, waarbij het beste voor de BV Nederland voorop staat, heeft zich bewezen. Als deze veiligheidsdiensten en partners gezamenlijk optrekken, komt dit de veiligheid ten goede.

 *NEDS heette tot 2018 NIDV Symposium & Exhibition.

 

.

 

Tijden NEDS

De NEDS is op 28 november te bezoeken van 8:00 tot 17:30 uur.  Het plenaire programma duurt van 10:00 tot 12:00 uur. De beursvloer is de gehele dag geopend.

 

Programma

Het programma van het symposium en de break-out sessies worden per e-mail verstuurd. U kunt dit ook vinden in de NEDS-App.